Het beschermen van SCADA en ICS-netwerken in kritische infrastructuurfaciliteiten

Het beschermen van SCADA en ICS-netwerken in kritische infrastructuurfaciliteiten

14-11-2014ENWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

SCADA en Industrial Control Systems (ICS) hebben dramatische veranderingen ondergaan in de afgelopen decennia. Ooit een verzameling van geïsoleerde, ‘eigen’ systemen op basis van seriële protocollen. Nu zijn het systemen die sterk onderling verbonden zijn en het internet protocol en commerciële off-the-shelf oplossingen gebruiken om activiteiten te optimaliseren en kosten te verlagen.

Terwijl de zakelijke voordelen van de integratie van de informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) legio zijn geweest, heeft de modernisering ook het risico van cyberdreigingen vergroot die de beschikbaarheid van ‘het proces’ en het welzijn van werknemers, burgers, de economie en het milieu in gevaar kan brengen.

Technologische ontwikkelingen, trends, toenemende cyberdreigingen en regelgeving maakt de taak van het beveiligen van de kritieke infrastructuur steeds zwaarder en complexer. Om SCADA en ICS- netwerken in kritieke infrastructuren effectief te kunnen beschermen is een gemoderniseerde security aanpak noodzakelijk.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]