Back-up en Recovery voor de virtuele IT-omgeving van de Gemeente Zwolle

Back-up en Recovery voor de virtuele IT-omgeving van de Gemeente Zwolle

19-11-2014NLReference Case
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Voor het maken van back-ups maakt de gemeente Zwolle naast Veeam Backup & Replication gebruik van Tivoli Storage Manager (TSM) van IBM. “TSM is ons primaire back-upproduct dat ook gebruik maakt van plug-ins voor de virtuele omgeving. Echter, deze oplossing loopt dusdanig ver achter in functionaliteiten dat we hiermee niet onze volledige back-up kunnen uitvoeren,” vertelt Patrick van der Weerd, systeembeheerder en teamcoördinator bij de gemeente Zwolle.

“Om deze gaten te vullen, hebben we anderhalf jaar geleden gekozen voor Veeam. Dit blijkt een zeer goede keuze, omdat Veeam nog altijd functionaliteiten biedt die IBM niet kan leveren. En omdat Veeam speciaal is ontwikkeld voor virtuele omgevingen werkt de combinatie van deze twee oplossingen prima voor onze heterogene IT-omgeving.”

De gemeente Zwolle is nu in staat om iedere nacht een volledige back-up van de IT-omgeving. De organisatie gebruikt Veeam voor het maken van back-ups van de systeempartities voor disaster recovery. De combinatie van Veeam met Tivoli Storage Manager voor file-level-back-ups van alle systemen past goed bij de heterogene IT-omgeving van de gemeente Zwolle.

Doordat Veeam een back-up-to-disk-oplossing is, is de gemeente Zwolle in staat back-ups snel offsite te halen in geval van een incident. Als er ondanks de live-kopie toch data corrupt is geraakt, kan de organisatie vertrouwen op de back-up van de server.

Registratie vereist
Relevante artikelen
Back-up | Storage Virtualisatie
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]