Strookt uw securitybeleid met de grootste veiligheidsrisico’s voor 2015?

Strookt uw securitybeleid met de grootste veiligheidsrisico’s voor 2015?

04-12-2014NLOnderzoek
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Gebruikers staan vaak aan de basis van datadiefstal of –misbruik, soms door onwetendheid en soms met opzet. Dit vindt althans 55,1% van de ondervraagden die hebben mee gedaan aan het Computable/Jaarbeurs onderzoek rondom IT Security.

Alle aandacht binnen een organisatie gaat vaak in eerste instantie uit naar het beveiligen van IT-systemen en –diensten tegen aanvallen van buitenaf, zoals het implementeren van geavanceerde firewalls, intrusion detection & -prevention systemen en SIEM. Maar geen van deze maatregelen helpt tegen kwaadwillend gedrag van gebruikers, IT-beheerders en/of ingehuurde IT-specialisten. Daar komt meer bij kijken, bijvoorbeeld door het opstellen van helder beleid en gedegen controle.

Slechts 37,7% van de ondervraagden geeft aan beleid te hebben ontwikkeld en dit vervolgens strikt na te leven. 45,5% heeft wel beleid, maar gaat niet na of iedereen zich eraan houdt. En daar zit de crux van dit verhaal: zonder gedegen beleid en naleving blijft de onwetendheid en fraudegevoeligheid onder werknemers een feit en hebben cybercriminelen, die niet stilzitten en hun aanvalsmethoden wel continu evolueren, vrij spel.

De vraag die u uzelf als, verantwoordelijke op IT Security-vlak, moet stellen is: strookt ons beleid en onze focus en projecten voor 2015, met betrekking tot IT security issues, met de pijnpunten en zwakke schakels in mijn beveiligingsinfrastructuur? Of is het goed om deze plannen voor het nieuwe jaar nog eens goed te heroverwegen en te bepalen waar nou echt de grootste bedreigingen voor uw organisatie liggen?

De resultaten uit het door Computable/Jaarbeurs uitgevoerde onderzoek laten u zien waar de grootste risico’s liggen op het gebied van informatiebeveiliging in de komende 12 maanden en waarom bewustwording van beveiligingsrisico’s bovenaan de prioriteitenlijst van security managers en –officers hoort te staan.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]