Zeer snelle restore-tijd van cruciale zorgapplicaties dankzij betrouwbare back-up en replicatie-oplossing

Zeer snelle restore-tijd van cruciale zorgapplicaties dankzij betrouwbare back-up en replicatie-oplossing

03-12-2014NLReference Case
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Philadelphia is een landelijke zorgorganisatie met ruim 8.600 medewerkers die in en vanuit circa 600 locaties 24/7 ondersteuning biedt aan ruim 8.800 cliënten met een verstandelijke beperking. Dagelijks maken deze 8.500 medewerkers gebruik van de IT-voorzieningen.

Philadelphia beschikt over één datacenter, 20 hosts, 250 virtuele machines (VM’s) en vier fysieke servers. De organisatie telt circa 600 woonhuizen verspreid over Nederland. De medewerkers in de woonhuizen moeten allemaal toegang hebben tot het Elektronisch Cliëntendossier (ECD). “Het volledige systeem, waarin ook het Elektronisch Cliëntendossier is opgenomen, wordt ondersteund door de IT-infrastructuur. Voor het welzijn van de cliënten is het van cruciaal belang dat de IT-omgeving altijd beschikbaar is,” vertelt Wim Berghuis, directeur van TIGIT (IT-leverancier van Philadelphia).

Onlangs is Philadelphia overgestapt van een inpandig datacenter naar een extern datacenter. Hierbij zijn zo’n zestig fysieke servers gevirtualiseerd. Vanaf dat moment heeft TIGIT het beheer van de IT-infrastructuur van Philadelphia overgenomen. Omdat de IT-omgeving van Philadelphia voor het grootste deel gevirtualiseerd zou worden, voldeed de bestaande back-upoplossing niet meer. Hierdoor ontstond behoefte aan een nieuwe back-upoplossing die snel kan restoren, zodat een eventuele storing geen invloed heeft op de zorg voor de cliënten.

Door het implementeren van Veeam Backup & Replication is Philadelphia in staat om dagelijks betrouwbare back-ups te maken van haar complete virtuele omgeving. Daarnaast is het nu mogelijk om een volledige virtual machine (VM) binnen enkele minuten te herstellen, waardoor zorgapplicaties na een eventueel incident weer zeer snel beschikbaar kunnen zijn. Doordat Philadelphia haar gemaakte back-ups nu ook eenvoudig kan testen kan zij altijd terugvallen op betrouwbare back-ups.

Registratie vereist
Relevante artikelen
Back-up | Disaster Recovery (DR) | Replicatie
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]