Participerende personeelsplanning zorgt voor optimale en slimme personeelsinzet bij Gemeenten

Participerende personeelsplanning zorgt voor optimale en slimme personeelsinzet bij Gemeenten

18-12-2014NLWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Om efficiënter te opereren en hun taakstellingen beter te kunnen invullen, moeten gemeenten kritisch kijken naar processen. Vooral op het gebied van personeelsinzet vallen veel kostenbesparingen te realiseren. Een bedrijfsmatige manier van opereren is echter alleen te implementeren door de personeelsplanning anders in te richten dan nu het geval is.

Participerend plannen, door middel van moderne technieken, is een oplossing om de vraag naar dienstverlening en het aanbod van personeel optimaal op elkaar af te stemmen. Werken naar behoefte en het maken van een forecasting van piek- en dalmomenten op basis van historische gegevens, maakt het de gemeentelijke organisatie mogelijk grote efficiencyslagen te realiseren in het proces van personeelsinzet.

Dit vergt eveneens een verandering in de organisatie en bij de medewerkers. Wanneer er gekeken wordt naar de behoefte van de werknemers en tegelijkertijd naar de piek- en dalmomenten, dan heeft dit consequenties voor de verdeling van de werkuren over het jaar. Maar ook kunnen aanpassingen in de CAO nodig zijn om individuele afspraken mogelijk te maken.

De oplossing ligt in het ‘net iets anders’ kijken naar de werkelijkheid en het creatief op zoek gaan naar oplossingen. Niet denken in belemmeringen, maar in mogelijkheden. Deze whitepaper laat aan de hand van een aantal case studies zien hoe dit proces in de praktijk is toegepast en welke resultaten verschillende gemeenten hiermee hebben bereikt.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]