Zijn HR-verantwoordelijken in staat om de strategische visie van de CEO in praktijk te brengen?

Zijn HR-verantwoordelijken in staat om de strategische visie van de CEO in praktijk te brengen?

06-02-2015NLBusiness Case
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.
Het HR-vak bevindt zich in een cruciale fase van zijn ontwikkeling: het verschuift van een transactionele kantoorafdeling naar een echt strategisch zakelijk partnerschap. Volgens het 17e jaarlijkse CEO Survey van PwC erkent 93% van de CEO’s de noodzaak tot het veranderen van hun strategie voor het aantrekken en behouden van talent, en een deel van hen is daar zelfs al mee bezig. 61% heeft echter nog geen actie ondernomen. Waarom niet?

Bijna twee derde van de CEO’s denkt dat HR er nog niet klaar voor is om een transformatie te ondergaan. Van de ondervraagde CEO’s zegt 64% echter ook dat het creëren van een bekwaam personeelsbestand de komende drie jaar prioriteit heeft binnen hun organisatie, waarmee HR de hand wordt gereikt. Het gebrek aan belangrijke vaardigheden moet worden aangepakt met behulp van de talentmanagementstrategie van de HR-directeur en die strategie moet gebaseerd zijn op betrouwbare, actuele gegevens en analyses.

Maar het verzamelen van deze gegevens kost HR-verantwoordelijken vaak teveel tijd, omdat zij niet beschikken over de juiste systemen. Dit onderzoek laat zien welke talentmanagement-instrumenten ervoor kunnen zorgen dat HR-directeuren zich alleen nog maar bezig kunnen houden met strategische kwesties en daardoor in staat zijn om de strategische visie van de CEO in de praktijk te kunnen brengen.
Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]