Cloud-based HR outsourcing verschuift CapEx naar OpEx en maakt een einde aan financiële rompslomp

Cloud-based HR outsourcing verschuift CapEx naar OpEx en maakt een einde aan financiële rompslomp

12-02-2015NLWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.
Door een groeiend besef dat de menselijke factor en de financiële resultaten onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, vervaagt de grens tussen financiën en HR. CFO’s zijn steeds vaker betrokken bij besluitvorming rond het outsourcen van de personeelsadministratie, niet alleen vanwege de grotere productiviteit die dit oplevert, maar ook met het oog op geldstroombeheer en begrotingsvoordelen.

Dit heeft deels te maken met het feit dat de functie van de financiële afdeling zich heeft ontwikkeld van pure boekhouding tot strategische partner. Maar ook met het feit dat outsourcing een zakelijke meerwaarde biedt die veel CFO’s interessant vinden.

Naast de enorme schaalvoordelen heeft HR outsourcing via de cloud nog een ander voordeel voor CFO’s, namelijk dat grote leveranciers vaak regelmatige systeemupgrades aanbieden als onderdeel van hun service. Daarmee wordt de Total Cost of Ownership (TCO) van HR-diensten teruggebracht, omdat u geen geld kwijt bent aan dure systeemupgrades als er weer een nieuwe versie op de markt komt.

Op deze manier kunnen bedrijven een groot deel van de HR-kosten overhevelen van kapitaaluitgaven (CapEx) naar bedrijfskosten (OpEx). En dat maakt het opstellen van de begroting en financiële planning rondom HR een stuk eenvoudiger. Het geld dat op deze manier wordt bespaard kan aan de kernactiviteiten van het bedrijf worden besteed, zodat het kan investeren in groei en de productiviteit en bedrijfsresultaten kan verbeteren.
Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]