Europese datacenters kunnen miljard euro op stroom besparen

Europese datacenters kunnen miljard euro op stroom besparen

02-04-2015NLOnderzoek
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.
Een besparing van 1,1 miljard euro op de elektriciteitskosten. Dat kan Europa realiseren als eigenaren van datacenters maximaal besparen op het stroomverbruik. Dit valt te lezen in het eindrapport van de Pan-European Datacenter Alliance (Pedca). Dan moet deze groep echter wel veel aan voorlichting doen, want uit onderzoek van Computable en Jaarbeurs blijkt dat 59 procent niet eens bewust het stroomverbruik meet…

Dit onderzoek van Computable en Jaarbeurs heeft plaatsgevonden in januari 2015. Behalve de gebruikelijke vragen over investeringen en personeel, behelsde deze studie de thema’s ‘privacy & governance’ en ‘datacenters’.

Download dit actuele onderzoek over datacenters en verkrijg inzicht in hoe de markt kijkt naar de status van datacenters in Nederland anno 2015. Welke tekortkomingen worden opgemerkt en waar liggen de prioriteiten het komende jaar? Hoeveel gaat er geïnvesteerd worden en waarin?

Ook kunt u een opiniestuk lezen van Jasper van ‘t Wout, directeur Services bij Avit Systems. Hij bespreekt trends en marktontwikkelingen en met name de transformatie van datacenters naar een application centric infrastructure (ACI) en de voordelen daarvan.
Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]