Counter Threat onderzoek: de levenscyclus van een Advanced Persistent Threat (APT) ontleed

Counter Threat onderzoek: de levenscyclus van een Advanced Persistent Threat (APT) ontleed

24-03-2015ENOnderzoek
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.
Advanced Persistent Threats (APT) zijn een ernstig probleem voor organisaties en vertegenwoordigen een niet te onderschatten risico voor de intellectuele eigendommen, financiële activa en de reputatie. In sommige gevallen richten deze bedreigingen zich zeer specifiek op kritieke infrastructuren en overheidsleveranciers, met in potentie zeer ernstige gevolgen wanneer een organisatie/land daar onvoldoende tegen bestand is.

Efficiente verdedigingsstrategie

Defensieve instrumenten, procedures en andere controlemechanismen die doorgaans geïmplementeerd worden zijn vaak weinig tot helemaal niet effectief tegen gerichte APT-achtige aanvallen. Dit komt omdat de degene die achter de aanvallen zitten zich richten op een specifieke doelgroep en in staat zijn om Tactieken, Technieken en Procedures (TTP) op maat te maken en aan te passen om security controles en standaard incident response praktijken te omzeilen. Het ontwikkelen van een effectieve en efficiënte verdedigingsstrategie is niet eenvoudig en vereist een verhoogd niveau van situationeel bewustzijn en begrip.

Verschillende fasen

Deze whitepaper onderzoekt en bespreekt de verschillende fasen in de levenscyclus van APT’s en voorziet antwoorden op de vraag waarom defensieve APT strategieën aanzienlijk verder moeten gaan dan ‘normale’ security hard- en software oplossingen.

Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]