Data resilience in het cloud computing-tijdperk

Data resilience in het cloud computing-tijdperk

12-05-2015ENWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.
Enkele jaren geleden, toen IT-systemen en storage nog intern in één enkel datacenter werden ondergebracht en alleen werknemers hier toegang toe hadden, was het veel minder gecompliceerd om data resilience te bewerkstelligen. Informatie werd lokaal beheerd, met nachtelijke backups en offsite storage die voldoende dekking boden. Business continuity en beveiligingstechnologie waren wellicht primitief naar hedendaagse standaarden, maar de risico’s van blootstelling waren veel minder groot en de bedreigingen ook een stuk minder schadelijk.

Cloud computing, mobility en social

zorgen voor nieuwe uitdagingen Hedendaagse IT-omgevingen zijn heel anders en hebben ook geleid tot nieuwe resiliency- en continuity-uitdagingen. De meeste bedrijven vertrouwen op een ecosysteem van interne en externe systemen en data om hun dagelijkse gang van zaken uit te kunnen voeren. Toegangsprivileges zijn niet langer alleen voorbehouden aan werknemers; ook partners en klanten maken hier gebruik van. Al deze gebruikers genereren ongekende hoeveelheden data en zij verwachten dat geleverde diensten “always on, always available” zijn. Deze gebruikers vertrouwen erop dat zij altijd en overal in verbinding staan met bedrijfssystemen, ongeacht het device waarop zij werken. Deze explosie van cloud-based IT- en business-oplossingen, gecombineerd met de vraag naar mobility en sociale connecties, heeft de locatie en vorm waarin technologie en diensten worden geleverd, voor altijd veranderd.

Logischerwijs is het beschermen van een dergelijke IT-omgeving tegen ongewenste voorvallen en tegelijkertijd een continue verwerkingscapaciteit waarborgen, ontzettend complex geworden. Deze whitepaper schetst de resiliency uitdagingen waarmee deze bedrijven te maken krijgen, door het onderzoeken van de elementen die essentieel zijn om een effectieve data resiliency programma uit te rollen, in het tijdperk van cloud computing.
Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]