Best practices voor het creëren van een gecombineerde BYOD, CYOD en COPE strategie

Best practices voor het creëren van een gecombineerde BYOD, CYOD en COPE strategie

15-07-2015ENWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.
De vrije keuze van werknemers is de hoeksteen geworden van iedere mainstream IT strategie. Door mensen de beste devices voor hun behoeften te laten kiezen, kunnen organisaties niet alleen hun productiviteit en flexibiliteit verbeteren maar ook het werkplezier van haar personeel verhogen.

BYOD, CYOD en COPE

Tijdens de eerste ‘consumerization-golf’ focusten deze initiatieven zich op Bring-Your-Own-Device (BYOD) programma’s en beleid. Choose-Your-Own-Device (CYOD) volgde kort daarop, waardoor gebruikers een company-owned device konden kiezen die door het bedrijf zijn geselecteerd en gebruikt konden worden voor werkdoeleinden. Recenter stelden corporate-owned, personnaly-enabled (COPE) programma’s gebruikers in staat om, uit een goedgekeurde lijst, een company-owned device te en daarop hun eigen apps én bedrijfsapplicaties te gebruiken.

Productiviteit vs. Beveiliging

Hoewel de nuances van BYOD, CYOD en COPE kunnen verschillen (denk aan hun benadering van kostendeling en compensatie), zijn de fundamentele principes vaak hetzelfde, waaronder de gevolgen voor de beveiliging. Op ieder device leven persoonlijke en bedrijfscontent naast elkaar. Het is aan de IT-afdeling om ervoor te zorgen dat er effectieve regels en technologieën zijn ingericht om bedrijfsinformatie te beschermen, zonder dat dit effect heeft op de experience en productiviteit van de gebruiker. Deze whitepaper biedt IT-managers handvatten voor het ontwikkelen van een complete strategie voor BYOD, CYOD en COPE, die werknemers optimale keuzevrijheid geeft voor het device en de apps waarmee zij willen werken, terwijl eisen rondom beveiliging, eenvoud en kostenreductie worden getackled.
Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]