Dataprivacy: Risico’s, wet- en regelgeving & de reikwijdte van de VS

Dataprivacy: Risico’s, wet- en regelgeving & de reikwijdte van de VS

09-12-2015NLWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Na het tumult en de media-aandacht rondom de NSA-onthullingen, de Patriot Act – inmiddels opgevolgd door de USA Freedom Act – en PRISM, vragen veel organisaties zich af of hun gegevens wel veilig zijn en voldoende beschermd zijn tegen onbevoegde toegang. Hierdoor voelen organisaties de noodzaak om passende maatregelen te treffen voor de bescherming van hun eigen gege¬vens en die van klanten.

Bijvoorbeeld door hun gegevens op te slaan binnen de Nederlandse landsgrenzen of tenminste binnen de Europese Unie. De vraag is of hiermee hun data wél veilig zijn ondergebracht en welke garanties lokale opslag nu precies biedt. Bij veel bedrijven heerst er grote onduidelijkheid over hoe dataprivacy wet- en regelgeving precies in elkaar steken. Daarbij lopen perceptie en feiten vaak door elkaar heen.

Deze whitepaper heeft als doel om inzicht te verschaffen in de wetgeving ter bescherming van privacy en van persoonsgegevens in Nederland en de Euro¬pese Unie. Naast uitleg over de Nederlandse wetgeving en de rol die Europese regels daarin spelen, wordt er ingegaan op de vraag of een organisatie kan worden blootgesteld aan de USA Freedom Act en programma’s als PRISM. De bevoegdheden en activiteiten van zowel de Nederlandse als Amerikaanse autoriteiten komen aan bod.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]