De businesscase voor een werkplek op maat

De businesscase voor een werkplek op maat

30-03-2016NLWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Iedere ICT-afdeling herkent de vaak lastig te vinden balans tussen faciliteren en het stellen van kaders omwille van de veiligheid. Je wilt immers niet dat gevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen doordat medewerkers een onveilige Dropbox-omgeving gebruiken. Vaak nemen bedrijven daarom strenge securitymaatregelen, met als gevolg dat werknemers inventief worden in het omzeilen daarvan.

Weknemers willen immers gewoon hun werk doen. Dus zetten ze data op USB-sticks of sturen een document door naar hun privémailadres om ’s avonds thuis op de privélaptop een klus af te maken, zich niet realiserend dat ze juist daarmee nieuwe risico’s introduceren. Het is dan ook niet vreemd dat veel bedrijven buikpijn hebben van de Wet Meldplicht Datalekken, die op 1 januari 2016 van kracht ging.

Voor veel organisaties was de Wet Meldplicht Datalekken aanleiding om nog meer maatregelen te treffen om de veiligheid te garanderen. Maatregelen die vaak haaks staan op efficiency en gebruiksvriendelijkheid.

Maar dat hoeft niet. Want zou het niet handig zijn als we ook in ons werk dergelijke doelgerichte apps kunnen gebruiken die precies zijn toegesneden op één behoefte? Apps die bovendien op ieder device kunnen draaien, of het nu een laptop of desktop is of een smartphone of tablet. Medewerkers zijn immers volledig gewend geraakt aan zakelijke e-mail op hun mobiele telefoon en zitten met smart te wachten op de volgende stap: hun volledige werkomgeving vanaf iedere locatie toegankelijk via een mobiel device.

Lees in deze whitepaper dat die volgende stap helemaal niet ingewikkeld, duur of ver weg hoeft te zijn.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]