De Ictivity Groep: visie op ICT Security

De Ictivity Groep: visie op ICT Security

06-04-2016NLWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

IT Security is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Beveiliging van informatie was uiteraard altijd al belangrijk. Toen IT werkplekken nog bestonden uit een PC of laptop was beveiliging echter nog overzichtelijk. De introductie van mobiele apparatuur zoals smartphones en tablets heeft dat fundamenteel veranderd.

IT beheerders hebben definitief de technische grip op data- en informatiebeveiliging verloren. Dat wil zeggen: ze kunnen geen 100% beveiliging meer garanderen omdat ze niet weten en overzien welke data op welk apparaat op welke locatie staat.

Dat impliceert dat gebruikers van de IT middelen een gedeelde verantwoordelijkheid voor IT security hebben en dat IT security beleid en de organisatie rondom IT security belangrijker zijn dan ooit. Gegevens beveiliging is voor minimaal 50% mensenwerk geworden.

Dit document bevat de visie van Ictivity op het gebied van gegevensbeveiliging en een antwoord op die uitdaging. Allereerst gaat het in op wat IT security nu precies inhoudt. Daarna is beschreven welke werkwijze Ictivity voorstaat om te zorgen voor technische en niet-technische maatregelen die zijn gebaseerd op organisatorische aspecten (beleid). Als laatste is aangegeven hoe de werkwijze past binnen de uitdagingen van de meldplicht datalekken en sluit het document af met een samenvatting.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]