Cloud als disruptor voor IT: leidt het bij u tot kopzorgen of juist tot kansen?

Cloud als disruptor voor IT: leidt het bij u tot kopzorgen of juist tot kansen?

03-06-2016NLWhitepaper
Disruptieve ontwikkelingen zijn overal. De taxibranche, hotelwezen – elke sector heeft wel zijn eigen disruptor. ICT-organisaties en -afdelingen ook: zij hebben de cloud. De cloud zorgt ervoor dat ICT-rollen verschuiven, bestaande taken plaatsmaken voor nieuwe en dat het (interne) verdienmodel sterk verandert. Bedreigend? Soms. Maar vooral: heel interessant, met veel kansen voor een CIO of ICT-manager.

Hoe ziet zo’n nieuwe ICT-organisatie er dan uit? Wat hoort nog wel bij ICT, wat niet? Wat zijn de manieren om cloud – in de meest brede zin – en de governance te (her) organiseren? In deze whitepaper loodsen we u langs de impact van cloud op organisaties. Eerst op de effecten in de meest brede zin waardoor bestaande ICT-organisatiemodellen om extra aandacht vragen. Vervolgens de verschillende stadia waarin cloudinzet voorkomt. En de impact van elk stadium op uw ICT-organisatie. Ten eerste in bemensing en rollen, ten tweede in aansturing en governance en ten derde in de kostenstructuur en budgetverdeling. Lees verder.
Ons aanbod is vernieuwd! Deze whitepaper is niet meer beschikbaar. Kijk hieronder voor meer recente whitepapers over dit onderwerp.
Relevante artikelen
Cloud Computing
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]