Hoe kun je de privacy van patiënten waarborgen?

Hoe kun je de privacy van patiënten waarborgen?

07-12-2017NLVideo
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.
Zorginstellingen hebben te maken met grote hoeveelheden gevoelige persoonsgegevens. Hoe kunnen zij hiermee omgaan zodat de privacy van de patiënten gewaarborgd is?

Soms heeft een zorginstelling persoonsgegevens van haar patiënten nodig buiten het primaire proces. Bijvoorbeeld voor analysedoeleinden (wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen aandoening A en leeftijd B). Of voor een acceptatietest van een nieuwe versie van het EPD. Of voor een migratietest. In alle gevallen is het gebruik van persoonsgegevens – herleidbare gegevens dus – wettelijk niet toegestaan. Wél moeten deze gegevens representatief zijn. Door herleidbare gegevens te gebruiken vergroot je de kans op een datalek, ben je niet compliant en zijn in het meest extreme geval bestuurders aansprakelijk.

Er is een manier om tóch gegevens van echte patiënten te gebruiken voor test- en analysedoeleinden. Gegevens die in lijn zijn met de wet, en ook nog representatief zijn. Welk alternatief dat is? Dat ziet u in deze video!
Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]