Uw klant centraal - De interne dienstverlener als toegevoegde waarde voor de organisatie

Uw klant centraal - De interne dienstverlener als toegevoegde waarde voor de organisatie

06-01-2017NLE-book
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Interne dienstverlening is van cruciaal belang voor de organisatie. De dienstverlenende afdelingen, zoals IT, Human Resources en Facility Management, maken de dagelijkse werkzaamheden van werknemers mogelijk. Het inrichten van een werkplek, het oplossen van een technisch probleem of het reserveren van een ruimte; het wordt allemaal mogelijk dankzij goede dienstverlening.

Van collega naar klant
Serviceafdelingen zouden niet bestaan als er geen vraag was naar de diensten die zij verlenen. Dienstverlenende afdelingen ondersteunen niet slechts een collega, maar helpen een interne klant. Dit besef is belangrijk bij het optimaliseren van uw dienstverlening. Door middel van een klantgerichte instelling kunt u de tevredenheid onder de geholpen medewerkers en daarmee het bestaansrecht van de afdeling, vergroten. Deze verandering in mind-set, is de eerste stap naar een betere dienstverlening.

Kosten versus klanttevredenheid
Voor de interne klant zou er in een ideale wereld te allen tijde een dienstverlener beschikbaar zijn die alle problemen onmiddellijk kan verhelpen. Dat zou betekenen dat er per werknemer één dienstverlener aangenomen zou moeten worden, wat natuurlijk inefficiënt en onbetaalbaar is. Het is dan ook belangrijk om de optimale balans te vinden tussen de tevredenheid van de interne klant en de kosten die hiervoor gemaakt moeten worden door de dienstverlenende afdelingen. Deze balans kunt u bijvoorbeeld bereiken door klantgerichter te denken en beter inzicht in uw klanttevredenheid te verkrijgen. Zodra u weet waar de verbeterpunten liggen, is het duidelijk in welke onderdelen van de dienstverlening nog geïnvesteerd moet worden.

Het belang van goede communicatie
Onderdeel van klantgericht denken, is klantgerichter communiceren. Weet de klant wat uw afdeling te bieden heeft? Weten ze hoe lang het duurt om een bepaalde dienst te leveren? Op welke manieren kunnen ze u bereiken? U kunt verwachtingen managen en begrip creëren door duidelijk te communiceren over wat u levert, maar ook over wat niet onder uw dienstverlening valt. Daarnaast is vriendelijk contact natuurlijk een extra service.

Zicht op het einddoel
Veel organisaties kiezen ervoor om hun dienstverlening te optimaliseren met behulp van een tool, waarmee de interne klant meldingen kan maken en diensten of producten kan aanvragen. Het inrichten van een dergelijke tool kan uw dienstverlening erg verbeteren. Het is hierbij wel van belang te onthouden dat de tool slechts een middel is om de klanttevredenheid en efficiëntie te verhogen, en geen einddoel is. Naast de tool is het van belang dat u blijft communiceren en goede diensten blijft leveren.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]