De gevaren van targeted ransomware zijn niet alleen zorgen voor morgen, maar juist voor vandaag

De gevaren van targeted ransomware zijn niet alleen zorgen voor morgen, maar juist voor vandaag

21-09-2016ENOnderzoek
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.
Er komt steeds meer informatie over gerichte aanvallen van ransomware. In eerste instantie werd ransomware verspreid in grote getallen via bijvoorbeeld e-mail of phising. Aanvallers leren echter snel en hebben gezien dat gerichte aanvallen succesvoller zijn.

Door het gebruik van onder andere Microsoft Sysinternals en delen van open-source projecten worden originele en back-up files gevonden en gedeletet, waarna een ransome bericht verschijnt met de eis om te betalen voor de gedeletet data.

Doordat de meeste ransomware in grote getallen worden verstuurd blijven ze niet lang onder de rader. Targeted ransomware zijn hier echter op gemaakt. Ze blijven zo lang mogelijk onder de radar en gebruiken gratis tools en scripts om zo onzichtbaar te zijn voor de antivirus systemen. Hierdoor blijven ze vaak langere tijd onontdekt en verspreiden zich zo ver mogelijk.

Dit technische rapport laat zien wat de huidige bedreigingen zijn en welke oplossingen kunnen helpen bij het bouwen van een effectieve oplossing.
Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]