Big Data Analytics via een Data Lake architectuur

Big Data Analytics via een Data Lake architectuur

10-01-2017ENWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Veel organisaties hebben inmiddels een Data Lake geïmplementeerd of denken er over na om er een in te richten. De meeste Data Lakes zijn gebaseerd op Hadoop technologie en veroorzaken uitdagingen op het gebied van data discovery en het ontsluiten van operationele analytische gegevens uit deze omgevingen.

Om de toegevoegde waarde van Data Lakes te maximaliseren, dient er zorgvuldig te worden nagedacht over de inrichting van de architectuur en op welke manier de gegevens moeten worden ontsloten binnen de organisatie. Hadoop is niet echt geschikt als multi-user environment en dus moet het data discovery aspect op een gecentraliseerde manier worden ingericht.

Deze whitepaper beschrijft in detail twee scenario’s hoe Data Lakes kunnen worden ingericht om als bron voor Big Data Analytics te kunnen worden toegepast. Ook wordt beschreven hoe van het ene scenario (data discovery en exploratory analyses) naar het tweede scenario (operationalization analytics across the enterprise) kan worden gemigreerd.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]