DNS: de perfecte achterdeur voor hackers op zoek naar gevoelige gegevens

DNS: de perfecte achterdeur voor hackers op zoek naar gevoelige gegevens

20-03-2017ENWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

DNS is niet zo heel veel veranderd sinds 1983, toen Paul Mockapetris het uitvond. Volgens de beroemde DNS security-onderzoeker Dan Kaminsky kan DNS worden gezien als een routing en caching overlay-netwerk dat wereldwijd wordt ingezet en zowel publiek als privaat internet verbindt. Dat roept serieuze vragen op: Is het voldoende veilig? Is het kwetsbaar voor datalekken?

Diefstal van gegevens is een van de meest serieuze risico's voor elke onderneming en de werkelijkheid is dat DNS kan worden misbruikt op allerlei onconventionele manieren. Dat maakt het de perfecte achterdeur voor hackers op zoek naar gevoelige gegevens en wordt vaak gebruikt voor data exfiltratie, omdat het meestal niet door alledaagse beveiligingsmaatregelen wordt geïnspecteerd.

Deze whitepaper bespreekt tactieken die hackers gebruiken om DNS te exploiteren voor DNS-tunneling en data exfiltratie. Het introduceert ook nieuwe en gepatenteerde security technologie die u daar effectief tegen beschermt. Het maakt gebruik van machine learning en voert real-time analytics uit op DNS-query’s om zo DNS-tunneling en data exfiltratie automatisch te kunnen detecteren en blokkeren.

Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier per email benaderd kan worden.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]