Een nieuwe digitale leer- en werkomgeving (DLWO) bij de Marnix Academie

Een nieuwe digitale leer- en werkomgeving (DLWO) bij de Marnix Academie

06-04-2017NLReference Case
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Een digitale leer- en werkomgeving is geen systeem of applicatie, maar een set digitale diensten. De Marnix Academie liep er tegenaan dat deze applicaties volledig los van elkaar stonden en dus geen informatie uitwisselden met elkaar. Ook had elke applicatie een aparte inlog en waren er overlappende functionaliteiten. Reden genoeg om een nieuw DLWO te realiseren.

Voor de realisatie van een nieuwe DLWO zijn de gebruikersgroepen in beeld gebracht en persona’s opgesteld. Hierdoor konden de wensen van de gebruikers verzameld worden. Deze wensen zijn vertaald in de diensten die de DLWO moet bieden en een architectuur waarin deze diensten een plaats krijgen. De belangrijkste kenmerken van de architectuur is dat er een centrale service bus is die informatie kan verwerken en een lichtgewicht portaal waar deze informatie kan worden ontsloten.

Na dit voortraject is het portaal gebouwd op de manier hoe de gebruiker het wil zien. Via de service bus zijn de applicaties aan deze omgeving gekoppeld. De studenten en medewerkers hebben, door de single sign on toepassing, direct na het inloggen toegang tot alle applicaties. Ook hebben zij op elk moment van de dag vanaf elke locatie toegang tot deze omgeving.

Download deze reference case, inclusief mooie procesvideo's, en zie hoe de Marnix Academie een nieuwe, efficiënte digitale leer en werkomgeving heeft gerealiseerd.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]