Kopersgids: all-flashstorage beoordelen

Kopersgids: all-flashstorage beoordelen

12-07-2017NLE-book
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Flashstorage werd oorspronkelijk geïntroduceerd als tier met krachtige performance. Door mechanische disks te vervangen door solid-state performance, werd het mogelijk om de performance voor specifieke databases en virtuele desktopomgevingen snel en eenvoudig te versnellen. Flash werd ook in hoge mate gebruikt om de IOPS voor hybride systemen, die zowel gebruikmaakten van solid-statedisks (SSD's) als harddisks, te verhogen. De adoptie van all-flashsystemen bleef echter beperkt, omdat SSD-capaciteit simpelweg duurder was dan diskcapaciteit.

De prijs van flashdisks is recentelijk echter sterk gedaald. Tegelijkertijd kunnen apparaten door procesverbeteringen in componenten van het flashdesign meer informatie bevatten, wat heeft geleid tot een verbeterde SSD-dichtheid. De fysieke capaciteiten van SSD's hebben nu die van de grootste harddisks ingehaald en dit capaciteitsvoordeel blijft naar verwachting nog verder stijgen in de nabije toekomst. De kosten van effectieve capaciteit (de hoeveelheid logische capaciteit nadat storage-efficiëntie is toegepast) voor all-flashsystemen staat nu gelijk aan die van disksystemen wanneer ze worden gecombineerd met inline storage-efficiëntietechnieken, zoals deduplicatie en compressie. Bovendien is aangetoond dat all-flashsystemen superieur zijn aan disks wanneer operationele kosten voor voeding, koeling, benodigde vloerruimte en management worden vergeleken.

Bij het beoordelen van all-flash storagesystemen, kan het nuttig zijn om stil te staan bij uw eigen applicatieomgeving. Deze behoren normaliter tot een van de volgende categorieën, die allemaal behoefte hebben aan een specifiek type all-flashoplossing:

  • Gevirtualiseerde applicaties die een algemene infrastructuur delen
  • Services van de volgende generatie die zijn ontwikkeld voor een cloudinfrastructuur
  • Specifieke applicaties die uitzonderlijk lage latency vereisen


In deze whitepaper worden enkele belangrijke afwegingen uiteengezet om een all-flash storage-infrastructuur te overwegen voor bovenstaande drie gebruiksscenario's: losse applicaties, gevirtualiseerde applicaties en next generation cloudservices.

Registratie vereist
Relevante artikelen
Flash | Storage hardware
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]