Vernietiging van media en IT-apparatuur: uw gids bij het selecteren van een leverancier

Vernietiging van media en IT-apparatuur: uw gids bij het selecteren van een leverancier

04-08-2017NLWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Elektronische afval (e-waste), zoals het vaak wordt genoemd, bestaat uit overbodige laptops, servers, smartphones, opslagmedia en andere zaken en illustreert het belang van een uitgebreid verwijderingsprogramma voor een media en IT-apparatuur. Deze programma's kunnen pas effectief zijn als ze worden gezien als veel meer dan een simpele verwijderingsprocedure voor overbodige IT-apparatuur. Drie componenten moeten aanwezig zijn: beveiliging, zichtbaarheid en duurzaamheid.

Harde schijven en andere elektronische media moeten eerst worden opgeschoond voordat zij worden verwijderd. Gebeurt dat niet, dan kunt u er niet zeker van zijn dat uw data niet kwetsbaar is voor diefstal of onopzettelijke openbaarmaking. En om te voldoen aan overheidsvoorschriften en initiatieven op het gebied van duurzaam ondernemen moet de uiteindelijke verwijdering worden uitgevoerd met oog voor het milieu. Als u richting één van deze gebieden glijdt, dan kan dat leiden tot boetes, sancties en reputatieschade voor uw organisatie.

Om deze redenen schakelen bedrijven externe dienstverleners in om ondersteuning te krijgen bij het verwijderen van verouderde, overbodige of buiten gebruik geraakte IT-apparatuur op een veilige en milieubewuste manier.

Gebruik deze gids en de bijbehorende checklist om uw wensen te bepalen en uw huidige en potentiële nieuwe leveranciers te evalueren. Stel vast waar uw leveranciers staan wat betreft de drie kernaspecten van een uitgebreid programma voor de afvoer van media en IT-apparatuur:

  • Vernietiging van harde schrijven en andere media
  • Recycling van e-waste
  • Remarketing van IT-apparatuur

Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.

Registratie vereist
Relevante artikelen
Netwerkbeheer | IT beheer
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]