Motivator Voorjaar 2017

Motivator Voorjaar 2017

07-09-2017NLDocument
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.
Interne bedreigingen vormen vandaag de dag de grootste zwakke plek in security. Vier op de tien datalekken worden veroorzaakt door interne incidenten. Voor deze 'grote zwakke plek' in security is weinig aandacht. Meestal is de focus gericht op de cybercrimineel die probeert binnen te dringen. Met andere woorden: de beveiliging tegen de externe dreiging is doorgaans beter geregeld dan de beveiliging tegen de interne dreiging. Het loont echter om te investeren in het tegengaan van 'insider threats'. Dit kan op verschillende manieren.

Technische maatregelen helpen de interne dreigingen binnen organisaties te beperken. Voorbeelden hiervan zijn Data Loss Prevention om het lekken van data tegen te gaan, het beheer van identiteiten en toegang tot systemen en bestanden en zelfs analyse van gebruikersgedrag. 

Ook het trainen van het beveiligingsbewustzijn is een belangrijke maatregel. Veel beveiligingsincidenten bij organisaties worden immers veroorzaakt door menselijke fouten. Want weten uw medewerkers dat het lukraak klikken op linkjes de deuren wagenwijd openzet voor cybercriminelen? Of dat het achterlaten van een laptop in de kofferbak van de auto de opmaat is naar een datalek? Medewerkers beseffen lang niet altijd dat organisaties kwetsbaar zijn voor insider threats en da er een significante rol voor hen zelf is weggelegd in het voorkomen van interne incidenten.
Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]