De multicloud: waarom een cloud niet langer genoeg is

De multicloud: waarom een cloud niet langer genoeg is

19-06-2018NLWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

De wereld beweegt zich sneller dan ooit. Om als organisatie in hetzelfde tempo mee te kunnen bewegen, is een wendbare IT-omgeving nodig. Zoals bekend, speelt de cloud hierin een belangrijke rol. Maar hoe zet je de cloud nu precies op een optimale manier in? Iedere organisatie is namelijk anders. Een eenduidig antwoord op deze vraag is er daarom niet.

Niet alleen tussen, maar ook binnen organisaties bestaan er bovendien grote verschillen in IT-behoeften. Deze zijn vaak niet te vervullen door het selecteren van slechts een enkele cloudprovider. Clouddiensten verschillen onderling vaak sterk en waar de ene leverancier bijvoorbeeld voordelen biedt op het gebied van compliance en data-soevereiniteit, biedt de ander juist kosten- en schaalvoordelen. Dit heeft onder andere te maken met de ontstaansachtergrond van de verschillende cloudomgevingen. Zo heeft Amazon de eigen webshop en Microsoft Azure de Office 365-omgeving als basis. Lokale cloudaanbieders hebben vaak de Nederlandse wet- en regelgeving als focus.

Om daadwerkelijk te kunnen profiteren van de voordelen van de cloud, zullen organisaties per workload gaan kiezen welk cloudplatform het meest geschikt is. Op deze manier creëren ze een infrastructuur die bestaat uit verschillende cloudservices. Dit wordt ook wel een multicloudstrategie genoemd. In deze whitepaper leggen we uit waarom een multicloudstrategie de toekomst heeft en hoe je als organisatie de juiste combinatie van cloudproviders kunt samenstellen.

Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier per email benaderd kan worden.

Registratie vereist
Relevante artikelen
Datacenter | Cloud Computing | Uniserver
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]