Realtime geo-informatie brengt assetmanagement van Evides naar hoger niveau

Realtime geo-informatie brengt assetmanagement van Evides naar hoger niveau

09-01-2018NLVideo
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Evides is het op één na grootste waterbedrijf van Nederland en levert drinkwater aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in het zuidwesten van Nederland. Daarnaast leveren ze diverse soorten industriewater en zijn ze actief in de afvalwaterzuivering.

Geo-informatie speelt bij Evides Waterbedrijf een cruciale rol om ook in de toekomst zeker te kunnen zijn van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het drinkwaterleidingnet. Door verschillende afdelingen in de organisatie wordt daarom sinds 2014 organisatiebreed met ArcGIS gewerkt. Het ArcGIS-platform zorgt ervoor dat medewerkers geo-informatie onder meer in assetmanagementprocessen kunnen gebruiken. Door statische en realtime data uit allerlei bronnen op een kaart te plotten, wordt het inzicht in het functioneren van het netwerk vergroot.

“Evides staat voor robuust, zeker en solide.” Robbert Wever, Manager Infra, zag in het geografisch gebruiken van informatie een middel om de betrouwbaarheid van het waterbedrijf te versterken. “Aan het beheer van het drinkwaterleidingnet worden steeds hogere eisen gesteld. Met GIS als het kerngereedschap van de afdeling Infra kunnen we onze assets goed blijven beheren en weten monteurs in het veld de leidingen te vinden.”

Registratie vereist
Relevante artikelen
Assetmanagement | Geoinformatie | GIS
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]