IT-security: resultaat van veilig gedrag en slimme technologie

IT-security: resultaat van veilig gedrag en slimme technologie

12-04-2018NLE-book
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Onze economie digitaliseert wereldwijd in hoog tempo. Die digitalisering wordt aangedreven door hardware, software en data. De digitalisering raakt ook vrijwel alle bedrijfsprocessen. Daarbij verdwijnt hardware steeds meer op de achtergrond, vanwege cloud computing. Het onderscheidend vermogen realiseren bedrijven met software; data is daarbij de brandstof.

Meer data, meer software en meer algoritmen trekken de aandacht. Van privacy-experts die zich afvragen of overheden en ondernemingen goed omgaan met alle data. Overheden spelen hierop in door wet- en regelgeving zo goed mogelijk aan te laten sluiten op nieuwe technologische ontwikkelingen. Zo geldt in Nederland de meldplicht datalekken en sinds mei 2018 wordt ook de Algemene Verordening Gegevensbescherming gehandhaafd. Die is enerzijds bedoeld om burgers meer zeggenschap te geven over ‘hun’ data, aan de andere kant om criminelen minder kansen te bieden. Het draait allemaal om veiligheid en privacy, maar wat is veiligheid eigenlijk?

In dit e-book geven we aan de hand van de driehoek processen, technologie en menselijk gedrag inzicht in het concept veiligheid. Aan de hand van uitstapjes naar andere sectoren laten we zien dat technologie, compliance en veilig gedrag elkaar kunnen versterken. We geven een framework ‘voor veilig denken en doen’ zodat het IT-securitybeleid effectiever wordt. En we sluiten af met een aantal praktische oplossingen op het vlak van gedrag en technologie.

Aan bod in dit e-book:

  • Veiligheid is meer dan technologie
  • Wat staat er op het spel?
  • Hoe bereik je compliance en security?
  • Oplossingen en tools
  • Checklist #1: Ga de uitdaging aan
  • Checklist #2: Is mijn IT-securityplan compleet?

Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier per email benaderd kan worden.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]