Voorspellend beheer is beter is dan “genezend” beheer

Voorspellend beheer is beter is dan “genezend” beheer

17-10-2012NLWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Leveranciers van beheertools en organisaties die IT-beheer uitvoeren prijzen veelvuldig hun proactief karakter. Maar is proactief beheer nog afdoende, kijkend naar de eisen die bedrijfsprocessen (business services) stellen aan de IT-infrastructuur?

Voor het beheer van een IT-omgeving wordt doorgaans met gespecialiseerde beheerders gewerkt die een omgeving in de gaten houden en acteren op het moment dat zaken mis dreigen te gaan. Deze vorm van proactief beheer zorgt ervoor dat incidenten of problemen tijdig lijken te worden opgelost, maar in de praktijk betekent dit dat er te laat, of met veel inspanning (kosten) net op tijd, wordt ingegrepen. Om de IT-infrastructuur en daarmee de bedrijfsprocessen veel effectiever te beheren moet het beheer voorspellend worden gemaakt door “predictive” change management en problem management in te richten.

Voor proactieve én voorspellend beheer hebt u intelligente tooling nodig, een actieve CMDB en zal de beheerorganisatie anders moeten worden ingericht. Deze whitepaper laat zien dat voorspellend beheer u meer controle geeft over uw IT-omgeving én de ondersteunde bedrijfsprocessen.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]