Success Story: Volledig draadloos in Hotel Die Swaene

Success Story: Volledig draadloos in Hotel Die Swaene

02-11-2012NLReference Case

Hotel Die Swaene is een prachtig historisch pand aan de schilderachtige Steenhouwersdijk te Brugge. Tijdens de laatste grote verbouwingswerken in de vorige eeuw werd geen netwerkbekabeling voorzien. De binnenmuren werden bovendien veelal gerestaureerd in robuuste baksteen om het unieke karakter van de locatie te bewaren. Toch wilde het hotelmanagement zijn gasten de gemakken van draadloos internet aanbieden.

Een hotel van 50 kamers voorzien van internet zonder ook maar één netwerkkabel, geen eenvoudige vraag. Het eerste idee was om gebruik te maken van het elektriciteitsnetwerk, maar al snel kwamen we erachter dat dit op zo’n historische site geen sinecure zou worden. Volledig draadloos gaan was de enige optie. Maar dan moesten we wel krachtige zenders vinden die bovendien op een draadloze manier één netwerk kunnen vormen.

De oplossing was het opzetten van een geïntegreerd draadloos netwerk waarbij elk draadloos toegangspunt eveneens dienst doet als brug naar een volgend toegangspunt om zo het ganse hotel te bestrijken. Om de bestaande VDSL-lijn ook voor het gastennetwerk aan te wenden, werd met behulp van een unified security gateway een fysiek gescheiden netwerk gecreëerd.
Ons aanbod is vernieuwd! Deze whitepaper is niet meer beschikbaar. Kijk hieronder voor meer recente whitepapers over dit onderwerp.
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]