De voordelen van Asset Management voor ’s Heeren Loo

De voordelen van Asset Management voor ’s Heeren Loo

17-10-2013ENReference Case
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

’s Heeren loo, ontstaan uit een aantal fusies en één van de grootste aanbieders van ondersteuning aan mensen met een beperking, beschikt over een volledig gecentraliseerde IT-omgeving en bedient daarmee alle regio’s vanuit één datacenter. ’s Heeren Loo heeft ongeveer 850 locaties, 5.000 werkplekken en 12.000 werknemers. IT is onmisbaar binnen de organisatie, bijvoorbeeld vanwege de toegang tot het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD).

Maar doordat datastromen niet goed werden geregistreerd tijdens en na de fusies en verhuizingen bleek de database compleet vervuild te zijn geraakt, waardoor de IT-kosten niet per regio konden worden doorberekend op basis van werkelijk gebruik. Omdat kosten niet konden worden doorbelast, was er voor de eindgebruikers ook geen prikkel om zuinig om te gaan met IT-middelen.

Uiteindelijk hebben ze gekozen voor een professionele manier van Asset Management, waarbij het gebruik echt gemeten wordt. Nu kan dus exact bijgehouden worden in welke mate de eindgebruiker gebruikmaakt van de IT-middelen. Ook als er bijvoorbeeld vanuit huis gewerkt wordt. De bewustwording groeit en de intensiteit van het gebruik is teruggelopen. Begrotingen voor volgende jaar zijn al aangepast. Deze besparingen op IT leveren de gehele organisatie voordeel op.

De voordelen van Asset Management voor ’s Heeren Loo:

  • Eenvoudiger beheer
  • Netwerk volledig inzichtelijk
  • Inzicht in werkelijk gebruik IT per organisatiedeel
  • Zuiniger gebruik IT-middelen
  • Rapportages intensiteit gebruik voor business
Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]