Gemeente Eindhoven beheert 3000+ verschillende tokens met één authenticatie platform

Gemeente Eindhoven beheert 3000+ verschillende tokens met één authenticatie platform

24-10-2013ENReference Case

Om de behoeften van haar groeiende groep mobiele werknemers te kunnen ondersteunen heeft de gemeente Eindhoven het mogelijk gemaakt om vanaf een externe locatie toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk en e-mail. Echter, bij het verstrekken van dit soort gemak aan eindgebruikers kon de gemeente Eindhoven natuurlijk geen compromissen maken in de beveiliging van haar systemen en data.

Voorheen maakte de gemeente Eindhoven gebruik van hardware tokens die middels multi-factor authenticatie de beveiliging en de toegang tot systemen en data regelde. In de praktijk bleek het moeilijk om gebruikers te voorzien van een optimale gebruikerservaring. Ze moesten immers altijd hun tokens meenemen, anders kregen ze geen toegang te krijgen tot de benodigde systemen. Daarnaast waren deze tokens gevoelig voor verlies en schade.

Toen de licenties voor de hardware tokens vernieuwd moesten worden besloot de gemeente Eindhoven alternatieven te onderzoeken. Zij ging op zoek naar een authenticatie-platform dat eindgebruikers meer gemak zou bieden, maar wel de kwaliteit en het niveau van beveiliging kon waarborgen waar ze naar op zoek waren. Ook was het essentieel dat de nieuwe oplossing de aanwezige infrastructuur kon ondersteunen.

Ons aanbod is vernieuwd! Deze whitepaper is niet meer beschikbaar. Kijk hieronder voor meer recente whitepapers over dit onderwerp.
Relevante artikelen
Authenticatie | Gemalto
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]