Informatiebeveiliging is een zaak van iedereen: 5 Best Practices

Informatiebeveiliging is een zaak van iedereen: 5 Best Practices

16-04-2014ENWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Eindgebruikers. Dat is uiteindelijk waar (informatie)beveiliging slaagt of mislukt.

Bedrijven worden bedreigd door een groeiende hoeveelheid en variatie aan gevaarlijke en alsmaar evoluerende bedreigingen (hackers, spionage, APT’s, malware). En vergis u niet: mobiele werknemers vandaag de dag staan aan frontlinie in de strijd om uw organisatie te beschermen tegen kwaadwillende software en/of mensen.

Solide ICT-beveiligingsstrategieën bevatten logischerwijs slim beleid, strenge handhaving en ‘deep monitoring/reporting’, maar moeten tevens een weerspiegeling zijn van de behoeften en gewoonten van gebruikers binnen de organisatie. Het simpelweg prediken en afdwingen van Best Practices is een recept voor mislukking.

Gebruikers moeten betrokken zijn en zich gesteund voelen. Het afdwingen van maatregelen waar de gebruikers het nut niet van ziet, zal ze minder snel overhalen echt effectief aan de slag te gaan met de gewenste verandering. Mensen willen wel veranderen, ze willen alleen niet worden veranderd.

Neem dus de tijd om echt te begrijpen wie uw gebruikers zijn, wat ze precies doen en wat ze nodig hebben om optimaal te presteren. Neem de tijd om uw IT-beleid daarop af te stemmen. Neem ook de tijd om het ICT-beveiligingsbeleid uit te leggen in termen die gemakkelijk te begrijpen zijn en relevant voor de verschillende gebruikersrollen.

Uiteindelijk zijn uw medewerkers niet alleen één van de grootste risico's voor informatiebeveiliging, maar ook uw ‘first line of defence’.

Deze whitepaper biedt vijf bewezen Best Practices die uw beveiligingsstrategie versterken en informatiebeveiliging een zaak van alle betrokkenen maakt, en niet alleen van IT & Security afdelingen.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]