Social Media: account overnames voorkomen

Social Media: account overnames voorkomen

18-04-2014ENWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Social Media spelen een steeds belangrijkere rol in de marketing strategie van ondernemingen. Effectieve inzet helpt bij het opbouwen van naamsbekendheid, voegt een nieuwe dimensie aan customer support toe en het lanceren van nieuwe producten kan sneller dan ooit tevoren. Social Media vormen echter ook een potentieel kostbaar veiligheidsrisico.

Nu hackers steeds geavanceerder te werk gaan, worden ze ook steeds beter in het stelen van Social Media account informatie, inlog informatie en account overnames. Denk maar eens aan aantal hacks van verschillende grote bedrijven in 2013: Burger King’s Twitter account, de Twitter account van Associated Press (AP) en Jeep’s Twitter account.

Account overnames kunnen leiden tot identiteitsdiefstal en ongeoorloofde openbaarmaking van vertrouwelijke informatie, zoals intellectueel eigendom, juridische informatie, regelgeving en schendingen daarvan en persoonsgegevens. Het resultaat kan een ernstig aangetaste merkreputatie en aanzienlijke financiële schade zijn.

En nu de frequentie van dit type aanvallen toeneemt is het tijd voor organisaties om goed te kijken naar hoe Social Media accounts beheerd en beveiligd worden.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]