Het moderne mainframe schittert als veilig applicatie platform

Het moderne mainframe schittert als veilig applicatie platform

20-05-2014ENOnderzoek
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

De explosieve toename van cyberthreats maakt het steeds moeilijker om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van intellectueel eigendom en andere gevoelige informatie te waarborgen. Tegenstrijdige meningen over risico’s, talloze ‘point solutions’ en ongelijksoortige computerinfrastructuren creëren een onoverzichtelijk landschap voor IT-professionals. Om erachter te komen hoe de markt het security landschap ervaart heeft Forrester Consulting 225 IT-leiders in West-Europa en Noord-Amerika gevraagd naar de investeringen in informatiebeveiliging.

Deelnemers aan dit onderzoek schetsten een vrij helder plaatje en wat blijkt: geruchten over ‘de dood van het mainframe’ zijn sterk overdreven!

Een systeembeheerder gaf bijvoorbeeld aan het mainframe te zien als “het meest veilige platform dat ze hebben” en gaf tevens aan nieuwe oplossingen "zonder aarzeling” op het mainframe te implementeren.  Weer een ander gaf aan dat het platform zo moeilijk te hacken was, dat het eigenlijk “de logische keuze was" voor de meest gevoelige high-volume workloads.

Wat maakt moderne mainframe architectuur zo goed en veilig en waarom presteren ze zoveel beter dan andere platforms voor beveiligingstoepassingen?

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]